Skip to main content

Μάθετε το μέλλον της επιδερμίδας σας τώρα

Υπάρχει ένας αξιόπιστος και αποδεδειγμένος τρόπος να προβλέψουμε πώς θα γεράσει το δέρμα, να μάθουμε ποιες βλάβες θα εμφανίσει και να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες θεραπείες για να τις προλάβουμε. Είναι το μηχάνημα Visia που βγάζει ειδικές φωτογραφίες του προσώπου και μετράει 8 συγκεκριμένες παραμέτρους για να διαγνώσει προβλήματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Μέτα την προσεκτική εξέταση του προσώπου με το Visia, η δερματολόγος Αναστασία Τζούμα καταλήγει σε ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει μεθόδους πρόληψης και θεραπείας. Η εξέταση με το σύστημα δερμοανάλυσης Canfield VISIA® αποτελεί τον πιο αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο διάγνωσης των προβλημάτων του δέρματος. Επιτυγχάνεται μάλιστα, μέχρι τα βαθύτερα στρώματά του (χόριο, υποδόριο).

 

Χάρη στη δυνατότητα της πολυφασματικής απεικόνισης και ανάλυσης, συλλέγονται οπτικές πληροφορίες σε οχτώ τομείς που επηρεάζουν την υγεία του προσώπου και αναδεικνύονται οι πραγματικές ανάγκες του. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα της ψηφιακής καταχώρησης αυτών των οπτικών πληροφοριών. Με αυτό τον τρόπο, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας να μπορεί να συγκριθεί το πριν με το μετά.

 – Τι μπορεί να κάνει η δερμοανάλυση με το Visia;
  • Παρέχει πολλαπλές απεικονίσεις του δέρματος
  • Ανιχνεύει αλλοιώσεις του δέρματος που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι
  • Παρέχει αριθμητική μέτρηση των βλαβών του δέρματος
  • Συγκρίνει τη βιολογική ηλικία του εξεταζόμενου με την ηλικία του δέρματός του
  • Ανιχνεύει και δίνει ποσοτικές μετρήσεις για φωτογήρανση, κηλίδες, ρυτίδες, βακτήρια, ουλές, πόρους
 – Τα 8 σημάδια της γήρανσης που αξιολογούνται

Μελαχρωματικές βλάβες του δέρματος, όπως υπερμελαγχρώσεις, εφηλίδες, φακίδες και μέλασμα λόγω της υπερέκκρισης μελανίνης από τα μελανοκύτταρα. Οι καφέ κηλίδες δημιουργούν ανομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα που ανιχνεύεται από την προηγμένη τεχνολογία του VISIA.

Οι κόκκινες περιοχές οφείλονται σε ύπαρξη ερεθισμού, ακμής, ροδόχρου νόσου ή ευρυαγγειών. Το VISIA ανιχνεύει τα αιμοφόρα αγγεία και την αιμοσφαιρίνη που υπάρχουν στο θηλώδες χόριο του δέρματος και σχετίζονται με τις βλάβες αυτές. Οι ακνεϊκές βλάβες και οι ερεθισμοί έχουν διαφορετικά μεγέθη, αλλά συνήθως έχουν κυκλικό σχήμα. Η ροδόχρους νόσος, αντιθέτως, είναι συνήθως διάχυτη και σε μεγαλύτερη έκταση συγκριτικά με την ακμή.Εενώ οι ευρυαγγείες εμφανίζονται συνήθως ως κοντές, λεπτές γραμμές συνδεδεμένες σε δίκτυο.

Οι ρυτίδες οφείλονται στη μειωμένη ελαστικότητα και εντείνονται εξαιτίας της αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο. Το σύστημα δερμοανάλυσης τις αναγνωρίζει από το χαρακτηριστικό στενό και μακρύ σχήμα τους.

Οι ηλιακές κηλίδες εμφανίζονται όταν η μελανίνη συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας λόγω της φωτογήρανσης. Οι κηλίδες UV είναι συνήθως αόρατες σε συνθήκες κανονικού φωτισμού. Η επιλεκτική απορρόφηση του φωτός από τη μελανίνη όμως επιτρέπει στο VISIA τον εντοπισμό τους.

Οι πόροι λόγω της σκίασης που δημιουργούν, ξεχωρίζουν από το σκούρο χρώμα και το κυκλικό σχήμα τους. Το σύστημα VISIA ξεχωρίζει τους πόρους από τις κηλίδες βασιζόμενο στο μέγεθος, καθώς οι πόροι είναι μικρότεροι.

Αυτή η ανάλυση αξιολογεί τη λειότητα της επιδερμίδας, προσμετρώντας τις διαβαθμίσεις του χρώματος και την ομαλότητα του δέρματος (καταγράφει τις εσοχές και τις προεξοχές), που συνολικά συνθέτουν την υφή της επιδερμίδας.

Οι πορφυρίνες είναι εκκρίματα των βακτηριδίων που μπορεί να συσσωρευτούν σε πόρους και ακμή. Έχουν κυτταροτοξική και φαγεσωρογόνο δράση και η ύπαρξή τους έχει αποδειχτεί ότι σχετίζεται με την υπερμελάγχρωση. Τη δημιουργία ρυτίδων αλλά και τα σημάδια της φωτογήρανσης. Οι πορφυρίνες φωσφορίζουν στο φως του VISIA και εμφανίζονται σαν μικρές λευκές κυκλικές κηλίδες.

Μέσω ειδικών φίλτρων, το VISIA αναλύει και την κατάσταση των βλεφαρίδων, αξιολογώντας τον αριθμό, την πυκνότητα και την υγεία τους. Εφαρμόζονται ενισχυτικές θεραπείες, τα αποτελέσματα των οποίων διαπιστώνονται μέσω επαναληπτικής δερμοανάλυσης που επιτρέπει τη σύγκριση του «πριν και μετά».

Με βάση την εμπεριστατωμένη ανάλυση και καταγραφή των βλαβών, σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας. Ενώ παρέχονται και συμβουλές πρόληψης και ομορφιάς με στόχο τη ριζική απαλλαγή από ατέλειες και πρόωρη γήρανση

– Ποια είναι η διαδικασία δερμοανάλυσης;

Μοιάζει με φωτογράφιση, όμως στην προκειμένη περίπτωση οι εικόνες είναι τρισδιάστατες. Συνοδεύονται από ποσοτικές μετρήσεις και γραφικές παραστάσεις. Χάρη σε ειδικούς αλγόριθμους, παρουσιάζονται στατιστικές μετρήσεις, που λειτουργούν ως μέτρο σύγκρισης. Όλα τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στην οθόνη μας χάρη στα ειδικά φίλτρα και στο εξειδικευμένο λειτουργικό.

– Πώς προβλέπει το μέλλον η δερμοανάλυση;

Ο ενσωματωμένος προσομοιωτής γήρανσης του συστήματος δερμοανάλυσης παρουσιάζει πώς θα δείχνει το δέρμα μετά από 5 έως 7 χρόνια, αν δεν υπάρξει καμία αλλαγή στις συνήθειες και δεν γίνει καμία θεραπεία. Είναι πολύ εντυπωσιακό.

– Πώς συγκρίνονται τα αποτελέσματα;

Όλες οι εικόνες και τα αποτελέσματα της διαγνωστικής ανάλυσης καταχωρούνται ψηφιακά. Μαζί με την απαραίτητη ιατρική γνωμάτευση. Με βάση την εμπεριστατωμένη ανάλυση και καταγραφή των βλαβών, σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας. Ενώ παρέχονται και συμβουλές πρόληψης και ομορφιάς με στόχο τη ριζική απαλλαγή από ατέλειες και πρόωρη γήρανση.

 

Η ίδια εξέταση δερμοανάλυσης αποτελεί στην πορεία ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας, καθώς παρέχει συγκριτικές εικόνες και μελέτες του «πριν και μετά».

5-7

τα χρόνια της πρόβλεψης που κάνει το Visia για το πως θα είναι το δέρμα μας χωρίς καμμία θεραπεία

You cannot copy content of this page