Skip to main content

Ροδόχρους Ακμή

Για την «ακµή των ενηλίκων» υπάρχει µία αποτελεσµατική, ασφαλής και ανώδυνη αντιµετώπιση µε τη θεραπευτική δύναµη του φωτός.

Η Ροδόχρους νόσος, ή όπως ονοµαζόταν παλαιότερα ροδόχρους ακµή, είναι µια δερµατοπάθεια του προσώπου. Τα συµπτώµατά της είναι ένα έντονο ερύθηµα, που εµφανίζεται στο µέτωπο, στη µύτη στα µάγουλα, στο πιγούνι και στα µάτια. Η σοβαρότητα των συµπτωµάτων ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το πρόσωπο τείνει προς την ερυθρότητα µε εµφανή τα αιµοφόρα αγγεία. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, συχνά αναπτύσσονται εξογκώµατα και µικρά κόκκινα σπυράκια. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η µύτη µπορεί να πρηστεί και να έχει ανώµαλη υφή λόγω πάχυνσης του δέρµατος.

 

Συναντάται στους ενήλικες µε ανοιχτόχρωµη κυρίως επιδερµίδα και είναι το ίδιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες. Οι αιτίες εµφάνισής της είναι: ορµονικές, κάποια γενετική προδιάθεση που µπορεί να υπάρχει, η χρόνια έκθεση στον ήλιο και τυχόν γαστρεντερικά προβλήµατα. Στη κλινική µας διαθέτουµε την πιο αποτελεσµατική µη επεµβατική θεραπεία της ροδόχρου. Τη φωτοθεραπεία Dermalux, που είναι ανώδυνη και ασφαλής. ∆εν έχει καµμία παρενέργεια και µπορεί να εφαρµοστεί σε όλους τους τύπους δέρµατος. Παράλληλα ο ασθενής επιστρέφει στην καθηµερινότητα αµέσως. Προηγείται εξέταση από δερµατολόγο µε φωτο-ανάλυση Visia ώστε ο ασθενής να λάβει την απαραίτητη θεραπεία, τις οδηγίες όπως και να ενηµερωθεί για τησυµπληρωµατική διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Τι μπορεί να κάνει το Dermalux  

Το Dermalux χρησιµοποιεί φως σε τρία διαφορετικά µήκη κύµατος. Το κάθε µήκος κύµατος έχει τη δική του δράση που είναι ευεργετική για το δέρµα και διεγείρει τους φυσικούς µηχανισµούς ανάπλασης όταν έρθει σε επαφή µε αυτό. Επιταχύνει έτσι τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων. Ταυτόχρονα τονώνει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, κάνοντας το δέρµα ακόµα πιο ελαστικό και λείο. Πολλές φορές προηγείται του dermalux ένα ήπιο πίλινγκ µανδελικού ή αζελαικού οξέος για πιο γρήγορα αποτελέσµατα σε δύσκολα περιστατικά.

Σε πόσες συνεδρίες

Ο αριθµός των θεραπειών διαφέρει σε κάθε ασθενή και εξαρτάται από το µέγεθος του προβλήµατος Την κατάσταση που βρίσκεται το δέρµα όπως και από τον τρόπο ζωής που έχει. Συνήθως χρειάζονται 4 έως 6 θεραπείες και σε κάποιες περιπτώσεις µπορεί ο αριθµός να είναι 8. Το Dermalux µπορεί να συνδυαστεί και µε άλλες θεραπείες όπως peeling µε µαντελικό οξύ.

Μετά την εφαρμογή

Κάθε εφαρµογή διαρκεί 20 έως 30 λεπτά χωρίς κανένα αίσθηµα πόνου. Στη συνέχεια το δέρµα πρέπει να προστατεύεται µε αντηλιακό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο µακιγιάζ. Συνήθως µπορεί να δει κανείς άµεσα τα πρώτα αποτελέσµατα µε τη θεραπεία Dermalux. Θα βλέπει συνεχή βελτίωση για τις επόµενες εβδοµάδες, αφού κάνει µια σειρά φωτοθεραπειών. Εάν συνδυαστεί και µε άλλες θεραπείες τότε θα είναι ακόµα πιο αποτελεσµατική η αντιµετώπιση της νόσου.

Στην Tzouma Clinic διαθέτουµε την πιο αποτελεσµατική µη επεµβατική θεραπεία της ροδόχρου, τη φωτοθεραπεία Dermalux, που είναι ανώδυνη και ασφαλής

– Ευρυαγγείες προσώπου

Μερικές φορές η ερυθρή εικόνα του προσώπου οφείλεται σε ευρυαγγείες, δηλαδή διεσταλµένα τριχοειδή αγγεία. 

Αντιµετώπιση: Το laser που χρησιµοποιούµε για την αντιµετώπιση των ευρυαγγειών είναι το Nd:Yag της Candela, καθώς έχει επίσηµη έγκριση από το FDA για τη συγκεκριµένη θεραπεία.

Διαδικασία: Η αίσθηση είναι σαν ένα απαλό κάψιµο ή ένα τσίµπηµα από έντοµο. Ωστόσο το Nd:Yag Laser έχει µηχανισµό ψύξης ώστε να γίνεται η θεραπεία όσο το δυνατόν περισσότερο ανεκτή. Συνήθως απαιτούνται δύο έως 3 συνεδρίες σε απόσταση ενός ή δύο µηνών. 

Αποτελέσµατα: Η διαφορά φαίνεται άµεσα και το ήπιο ερύθηµα που εµφανίζεται υποχωρεί µέσα σε µια δυο µέρες. Τα αποτελέσµατα είναι µόνιµα και τα αγγεία που θεραπεύθηκαν δεν επανεµφανίζονται ποτέ. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να εµφανιστούν νέες βλάβες σε άλλα σηµεία του προσώπου. Πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και να προστατεύεται το πρόσωπο µε αντηλιακό. 

Στα πόδια: Το laser συνδυάζεται µε ενέσεις σκληροθεραπείας ανάλογα µε το είδος της ευρυαγγείας.

30′

ο μέγιστος χρόνος κάθε θεραπείας Dermalux χωρίς κανένα αίσθημα πόνου και με άμεσα ορατό αποτέλεσμα

ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

You cannot copy content of this page