Skip to main content

Πανάδες τέλος με Pico Laser

Θεραπεία με Pico Laser, το πιο αποτελεσματικό λέιζερ παγκοσμίως, για πρόσωπο χωρίς δυσχρωμίες και σημάδια σε μία μόνο συνεδρία και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Οι πανάδες, οι κηλίδες, οι δυσχρωμίες, τα σημάδια, η κίτρινη απόχρωση και η ερυθρότητα επιβαρύνουν πολύ περισσότερο την εικόνα μας απ’ ότι οι ρυτίδες. Ακόμα και σε ένα νέο πρόσωπο, που έχει σφιχτό δέρμα. Τέτοια προβλήματα μπορεί να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή του και να αφαιρέσουν πόντους από τη γοητεία του. Δεν πρόκειται μόνο για την κοινή αντίληψη περί ομορφιάς. Είναι το πόρισμα μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Εξέλιξη και Ανθρώπινη Συμπεριφορά». Απέδειξε ότι αυτά τα προβλήματα προσθέτουν δέκα έως δώδεκα χρόνια στην ηλικία που δείχνουμε. Οι ερευνητές προέβαλαν σε πεντακόσιους παρατηρητές τις φωτογραφίες εκατοντάδων γυναικών όλων των ηλικιών, χωρίς άλλες πληροφορίες. Εκείνες που είχαν το πιο ομοιόμορφο δέρμα θεωρήθηκαν πιο υγιείς και πιο γοητευτικές από τις άλλες και πιο νέες από την ηλικία τους.

 – Πρωτοπορία με Pico Laser

Στη Tzouma Clinic πρωτοπορούμε για μία ακόμα φορά και γινόμαστε το πρώτο ιατρείο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το Discovery Pico Plus της Quanta System. Το πιο αποτελεσματικό λέιζερ παγκοσμίως στην αφαίρεση των δυσχρωμιών.Η ιατρός-δερματολόγος Αναστασία Τζούμα και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Tzoumaclinic έχοντας λάβει ειδική εκπαίδευση στην Αμερική και την Ιταλία εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία το πιο ισχυρό και ευέλικτο laser. Χάρη στον πρωτοποριακό τρόπο δράσης του έχει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το λέιζερ Pico διοχετεύει την ενέργεια με μικροσκοπικές δεσμίδες φωτός κάτω από την επιδερμίδα. Σε απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι ακτίνες του ανοίγουν στην επιφάνεια διόδους που μοιάζουν με τελίτσες. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες. Χωρίς να προκαλέσει κανένα σημάδι εξωτερικά. Έτσι καταφέρνει να διορθώσει τις ουλές, να σβήσει τις πανάδες, να απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και να εξαφανίσει τα τατουάζ.

– Σε τι διαφέρει το Pico Laser από τα άλλα laser;
  • Η εξελιγμένη τεχνολογία του Pico διαφέρει στην διάρκεια παλμού του λέιζερ. Δηλαδή στον χρόνο που η ακτίνα έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Στο νέο αυτό laser ο χρόνος μετριέται σε picoseconds. Το «pico» είναι μία υποδιαίρεση του «nano». Πράγμα που σημαίνει ότι τα picoseconds είναι 1.000 φορές μικρότερα κλάσματα του δευτερολέπτου απ’ ότι τα nanoseconds βάσει των οποίων λειτουργούσαν παραδοσιακά μέχρι σήμερα τα περισσότερα λέιζερ.
  • Αυτό σημαίνει ότι το καινούριο laser μπορεί να χρησιμοποιεί υψηλότερη ένταση εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επίσης, και μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στον μικρότερο χρόνο επαφής του δέρματος με την ακτίνα του. Καθώς τα χτυπήματα απορροφώνται, η ενέργεια του λέιζερ διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη για σύσφιξη και λείανση των ρυτίδων δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  • Το σημαντικό είναι ότι οι γειτονικοί ιστοί παραμένουν ανέπαφοι και οι θεραπείες δεν αφήνουν κανένα σημάδι στην επιδερμίδα. Με μία συνεδρία pico laser μπορούμε να έχουμε πορσελάνινη επιδερμίδα χωρίς ατέλειες και πανάδες.

Η επιστημονική πρωτοπορία του Pico Laser καταφέρνει να διεγείρει φυσικά το κολλαγόνο πετυχαίνοντας ανάπλαση και εξαφανίζοντας ουλές, πανάδες και τατουάζ όλων των χρωμάτων

– Τι είναι οι πανάδες;

Η χρόνια έκθεση στον ήλιο προκαλεί τη γήρανση της επιδερμίδας ή αλλιώς φωτογήρανση με χαρακτηριστικές μελαγχρωματικές αλλοιώσεις ή αλλιώς πανάδες αλλά και ρυτίδες. Οι πανάδες αποτελούν αθροίσεις πυκνής μελανίνης όχι από αυξημένο αριθμό μελανοκυττάρων αλλά από υπερπαραγωγή κόκκων μελανίνης με αποτέλεσμα την αλλαγή του χρωματισμού του δέρματος.

– Αιτίες εμφάνισης πανάδων;
  • Η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.
  • Γενετικοί παράγοντες
  • Ορμονικές ανωμαλίες από λήψη αντισυλληπτικών και εγκυμοσύνες καθώς τα οιστρογόνα υπερδιεγείρουν τα κύτταρα προκαλώντας υπερπαραγωγή χρωστικής.
  • Ανοιχτόχρωμο δέρμα
  • Άτομα με κόκκινα φυσικά μαλλιά
  • Εφαρμογές laser χωρίς χρήση αντηλιακής προστασίας.
– Ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις πανάδες;

Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση γίνεται με το νέο pico laser της quanta systems. Το υπερσύγχρονο laser μπορεί και ανιχνευέι με ακρίβεια τις μελαγχρωματικές αλλοιώσεις εξαφανίζοντας τες σε μία μόνο συνεδρία. Πρόκειται για το πιο ισχυρό και ευέλικτο λέιζερ παγκοσμίως. Διαθέτει 3 μήκη κύματος Nd:Yag 1064 nm, Nd:Yag 532 nm και ένα πραγματικό Ruby 694 nm λέιζερ καθώς και μια κεφαλή fractional Nd: Yag 1064 nm κάνοντας το πιο αποδοτικό σε ένα ευρύ φάσμα θεραπειών! Οι ιατροί της κλινικής επιλέγουν το laser που θα χρησιμοποιήσουν ανάλογα με την περίπτωση. Η θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και γιαυτό έχει άριστα αποτελέσματα. Είναι 2 φορές πιο δυνατό και πιο γρήγορο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λέιζερ της αγοράς. Έτσι, μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε την υψηλότερη δυνατή ενέργεια για καλύτερα αποτελέσματα. Χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία Quanta Pico-Boost και Optibeam II, η ενέργεια διοχετεύεται με ακρίβεια χωρίς να επηρεάζεται ο γύρω υγιής ιστός.

– Πώς δρα το Pico Laser;

Tο Discovery Pico Plus Laser στοχεύει εκλεκτικά τη μελανίνη που υπάρχει στις πανάδες, την οποία κατακερματίζει. Η επαναστατική τεχνολογία του Pico στοχεύει στα μελανινοκύτταρα, τα διαλύει σε μικροσκοπικά σωματίδια κι έτσι είναι πιο εύκολο για τον οργανισμό να τα απομακρύνει. Με το Discovery Pico Plus laser είναι η πρώτη φορά που ο χρόνος των χτυπημάτων γίνεται σε picosecond. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε υψηλότερη ένταση εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των πανάδων. Μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στον μικρότερο χρόνο επαφής του δέρματος με την ακτίνα του laser. Αμέσως μετά την εφαρμογή του laser στις πανάδες, ακολουθεί εφαρμογή fractional pico laser σε όλο το πρόσωπο. Συνδυάζωντας την επαναστατική τεχνολογία του fractional και τον παλμό σε picosecond. Με τον τρόπο αυτό διεγείρονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος. Οι πανάδες απομακρύνονται με απόλυτα ασφαλή τρόπο, χωρίς καμία επιπλοκή. Τότε, ξεκινά η σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Το αποτέλεσμα είναι μια ανανεωμένη επιδερμίδα, ενώ όλο το πρόσωπο γίνεται λαμπερό, χωρίς μελαχρωματικές κηλίδες.

– Πώς θα είναι το δέρμα μου αμέσως μετά την θεραπεία;

Στις περιπτώσεις που έχει πραγματοποιηθεί μαζί με την αφαίρεση των πανάδων και pico fractional laser ταυτόχρονα σε όλο το πρόσωπο για ολική ανάπλαση αλλά και ομοιόμορφο τόνο, το πρόσωπο θα έχει ένα ήπιο ερύθημα, το οποίο υποχωρεί τις επόμενες ώρες ανάλογα με την ένταση της θεραπείας και σπάνια μπορεί να κρατήσει 1-2 ημέρες. Οι πανάδες στις οποίες εφαρμόσαμε τοπικά το pico laser θα γίνουν σκουρότερες και θα απολεπιστούν τις επόμενες 3-5 ημέρες έτσι ώστε να απομακρυνθούν από την επιδερμίδα ενώ παράλληλα θα λειτουργούν οι αναπλαστικοί μηχανισμοί του δέρματος χάρη στο pico fractional laser και η επιδερμίδα θα αποκτήσει άμεσα ομοιόμορφο τόνο. Οι ιατροί της κλινικής θα σας δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες για την περιποίηση του δέρματος σας καθώς και θα σας συνταγογραφήσουν την κατάλληλη αναπλαστική κρέμα για την δίκη σας επιδερμίδα καθώς και αντηλιακή προστασία με spf 50.

– Μπορώ να πάω στην εργασία μου τις επόμενες ημέρες;

Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση με την καθοδήγηση των ιατρών της κλινικής.

– Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Συνήθως απαιτούνται 1-2 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 4-6 εβδομάδων. Τις περισσότερες φορές αρκεί και μόνο μία συνεδρία.

– Μπορώ να κάνω το pico laser τοπικά μόνο σε λίγες διάσπαρτες πανάδες που έχω;

Βεβαίως , μπορεί να εφαρμοστεί το pico laser τοπικά στις λίγες διάσπαρτες πανάδες που απασχολούν τον ασθενή.

– Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται;

Μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλο το πρόσωπο , στα χέρια αλλά και σε όλες τις περιοχές του σώματος όπως πλάτη, πόδια κτλ

– Είναι επώδυνη θεραπεία;

Η θεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή με την βοήθεια αναισθητικής κρέμας που εφαρμόζεται 20-30 λεπτά πριν τη διαδικασία.

– Ποιο είναι το αποτέλεσμα του laser;

To αποτέλεσμα του laser είναι καθαρό δέρμα με ομοίομορφο τόνο χωρίς δυσχρωμίες και μελαγχρωματικές αλλοιώσεις. Παράλληλα η επιδερμίδα γίνεται λαμπερή, λεία και πιο σφριγηλή χάρη στην βαθιά αναπλαστική δράση του fractional pico laser.

1000

φορές μικρότερα από τα nanoseconds είναι τα picoseconds, η μονάδα μέτρησης της διάρκειας των παλμών του Pico Laser

ΚΑΛΑ ΑΝΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΠΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ

You cannot copy content of this page