Skip to main content

Το Dermapen είναι το αυθεντικό σύστημα microneedling που προσφέρει αντιγηραντική δράση και αντιμετωπίζει τις ουλές ακμής, το μέλασμα, τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τους διεσταλμένους πόρους και τις ραγάδες.

Το Dermapen είναι η εξέλιξη των παλιών roller. Είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει σαν μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες. Διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος. Το βάθος κυμαίνεται μεταξύ 0,25 χιλιοστά-2.5mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Οι βελόνες στo Dermapen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

– Dermapen προσώπου
– Είναι το Dermapen μεσοθεραπεία;

Ναι είναι μια μορφή μεσοθεραπείας με την οποία εγχύουμε διάφορες ουσίες στο κατώτερο χόριο. Εκεί δηλαδή, όπου δε μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος. Επίσης ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και ρετινόλη.

– Σε τι διαφέρει η κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία από το dermapen;

H μεσοθεραπεία με το σύγχρονο dermapen είναι ανώδυνη και πλεονεκτεί στη διαδικασία της ανάπλασης. Έχει τη δυνατότητα να διαπερνά την επιδερμίδα εώς και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο. Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο τρυπάμε το δέρμα τόσο καλύτερη ανάπλαση επιτυχάνουμε. Στην κλασική μεσοθεραπεία με τη χρήση βελονών οι ουσίες που εγχύουμε εισχωρούν ναι μεν πολύ βαθύτερα σε σχέση με το dermapen και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν τόσοι νυγμοί όπως στο dermapen. Ως αποτέλεσμα η αναπλαστική ιδιότητα να είναι πολύ μικρότερη.

– Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το dermapen στο πρόσωπο;

H μεσοθεραπεία με το σύγχρονο dermapen είναι ανώδυνη και πλεονεκτεί στη διαδικασία της ανάπλασης μιας και έχει τη δυνατότητα να διαπερνά την επιδερμίδα εώς και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο. Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο τρυπάμε το δέρμα τόσο καλύτερη ανάπλαση επιτυχάνουμε. Στην κλασική μεσοθεραπεία με τη χρήση βελονών οι ουσίες που εγχύουμε εισχωρούν ναι μεν πολύ βαθύτερα σε σχέση με το dermapen και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν τόσοι νυγμοί όπως στο dermapen με αποτέλεσμα η αναπλαστική ιδιότητα να είναι πολύ μικρότερη.

– Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το dermapen στο πρόσωπο;
  • Στην αντιγήρανση αλλά και στη διόρθωση ήδη σχηματισμένων ρυτίδων χρησιμοποιώντας κυρίως υαλουρονικό, βιτ C, ρετινόλη, ασκορβικό οξύ, dmae.
  • Στις ουλές ακμής αλλά και στην ακμή, με ειδικό πρωτόκολλο που αποφασίζει η ιατρός Dr Αναστασία Τζούμα χρησιμοποιώντας κατά βάση ειδικό μίγμα ρετινόλης
  • Σε θαμπό και λιπαρό δέρμα
  • Στο μέλασμα και στις δυσχρωμίες χρησιμοποιώντας γλουταθειόνη, βιτ C αλλά και υαλουρονικό.
  • Βελτιωση υφής δέρματος και σμίκρυνση πόρων
– Είναι επώδυνη θεραπεία του dermapen στο πρόσωπο;

Χρησιμοποιούμε ειδική αναισθητική κρέμα 20 λεπτά πριν ωστόσο όμως η θεραπεία με το σύγχρονο Dermapen είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς τη χρήση αυτής.

– Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία του dermapen;

Αμέσως μετά τη θεραπεία το δέρμα του προσώπου θα είναι κόκκινο αλλά με τη βοήθεια ειδικής μάσκας relaxant με ανακουφιστικές και αναπλαστικές ιδιότητες που εφαρμόζουμε αμέσως μετά την θεραπεία υποχωρεί αρκετά. Τα ειδικά προιόντα μακιγιάζ Jane Iredale εφαρμόζονται αμέσως μετά ώστε να επιστρέψει κανείς στις καθημερινές του υποχρεώσεις άμεσα. Τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο πρόσωπο αλλά με φοβερή λάμψη. Η ερυθρότητα καλύπτεται με ένα κοινό make up αλλά και χωρίς αυτό δεν είναι ενοχλητική. Σε περιπτώσεις βαθιάς ανάπλασης όπου έγινε χρήση ρετινόλης θα υπάρχει για 1-2 ήμερες και ήπιο ξεφλούδισμα. Μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών το δέρμα θα είναι σφριγηλό. Χωρίς δυσχρωμίες και πολύ λαμπερό. Τις επόμενες μέρες οι λεπτές ρυτίδες θα φαίνονται πιο απαλές. Παράλληλα, σταδιακά οι ουλές ακμής με το πέρας των συνεδριών θα υποχωρήσουν αρκετά.

– Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία με dermapen;

Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη όπως και σε όλες τις θεραπείες της ανάπλασης του δέρματος. Η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα σας προτείνει με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας ειδική αγωγή που θα ακολουθήσετε μετά.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Στο dermapen μία θεραπεία αρκεί για λαμπερό πρόσωπο. Σε περίπτωση που θέλουμε πρωτόκολλο αντιγήρανσης ή διόρθωση ρυτίδων ή ουλών ακμής τότε προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4-6 συνεδριών ανά 15 ημέρες.

– Dermapen λαιμού

Οι ρυτίδες στη περιοχή του λαιμού απασχολούν ιδιαίτερα πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες και δεν έιναι απαραίτητα λόγω ηλικίας. Υπάρχουν περιπτώσεις νέων ανθρώπων πυ εμφανίζουν ρυτίδες στην περιοχή αυτή λογω στάσης πχ. οι μπαλαρίνες.

– Πως δρα το dermapen στις ρυτίδες του λαιμού;

Το DermaPen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 χιλιοστά-1 χιλοστό στην περιοχή του λαιμού. Οι βελόνες στo DermaPen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης. Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο. Οι βελόνες εισχωρούν στην επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο τρυπάμε το δέρμα τόσο καλύτερη ανάπλαση επιτυχάνουμε. Έτσι ξεκινάει μία διαδικασία ανάπλασης και διόρθωσης των ρυτίδων με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

– Είναι επώδυνη θεραπεία του dermapen στο λαιμό;

Χρησιμοποιούμε ειδική αναισθητική κρέμα 20 λεπτά πριν ωστόσο όμως η θεραπεία με το σύγχρονο Dermapen είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς την χρήση αυτής.

– Πως θα είναι η περιοχή του λαιμού αμέσως μετά την θεραπεία με Dermapen;

Η περιοχή του λαιμού θα είναι ήπια ερυθρή αλλά το ερύθημα θα υποχωρήσει γρήγορα τις επόμενες 1-2 ημέρες. Δεν υπάρχουν εκχυμώσεις ούτε οίδημα και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

– Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία με dermapen στο λαιμό;

Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη όπως και σε όλες τις θεραπείες της ανάπλασης του δέρματος. Η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα σας προτείνει με βάση τις ανάγκες του δέρματος σας ειδική αγωγή που θα ακολουθήσετε μετά.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Στο dermapen μία θεραπεία αρκεί για λαμπερό δέρμα. Σε περίπτωση που θέλουμε πρωτόκολλο αντιγήρανσης ή διόρθωση ρυτίδων τότε προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4-6 συνεδριών ανά 15 ημέρες.

– Υπάρχουν άλλες θεραπείες για τις ρυτίδες της περιοχής του λαιμού;

Το fraxel laser για βαθύτερη εκ των έσω ανάπλαση της επιδερμίδας, το restylane vital για την βαθιά ενυδάτωση αλλά και το γέμισμα των οριζόντιων γραμμών και οι ραδιοσυχνότητες για την σύσφιξη της επιδερμίδας μιας και αυτή η περιοχή παρουσιάζει εξαιρετική χαλάρωση συχνά.

– Dermapen ντεκολτέ

Το μπούστο ή ντεκολτέ είναι μια εντυπωσιακή περιοχή στο σώμα κάθε γυναίκας και είναι απόλυτα φυσιολογικό οι ρυτίδες της περιοχής να την ενοχλούν ιδιαίτερα.

– Πως εμφανίζονται οι ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ;

Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η αφυδάτωση και κυρίως η έλλειψη ενυδάτωσης τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο είναι οι κυριότερες αιτίες εμφάνισης ρυτίδων σε νέες γυναίκες στην περιοχή του ντεκολτέ. Συχνά γυναίκες με μεγάλο στήθος κοιμούνται πλάγια χωρίς να ενυδατώνουν την περιοχή και διπλώνουν, σπάνε το δέρμα της περιοχής του ντεκολτέ.

– Πως δρα το dermapen στις ρυτίδες του ντεκολτέ;

Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο τρυπάμε το δέρμα τόσο καλύτερη ανάπλαση επιτυχάνουμε. Έτσι ξεκινάει μία διαδικασία ανάπλασης και διόρθωσης των ρυτίδων με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το DermaPen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 χιλιοστά-1 χιλοστό στην περιοχή του λαιμού. Οι βελόνες στo DermaPen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης. Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο. Οι βελόνες εισχωρούν στην επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

– Είναι επώδυνη θεραπεία;

Χρησιμοποιούμε ειδική αναισθητική κρέμα 20 λεπτά πριν ωστόσο όμως η θεραπεία με το σύγχρονο Dermapen είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς την χρήση αυτής.

– Πως θα είναι η περιοχή του ντεκολτέ αμέσως μετά την θεραπεία με Dermapen;

Η περιοχή θα είναι ήπια ερυθρή αλλά το ερύθημα θα υποχωρήσει γρήγορα τις επόμενες 1-2 ημέρες. Δεν υπάρχουν εκχυμώσεις ούτε οίδημα κ η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

– Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία με dermapen;

Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη όπως και σε όλες τις θεραπείες της ανάπλασης του δέρματος. Η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα σας προτείνει με βάση τις ανάγκες του δέρματος σας ειδική αγωγή που θα ακολουθήσετε μετά.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Στο dermapen μία θεραπεία αρκεί για λαμπερό δέρμα. Σε περίπτωση που θέλουμε πρωτόκολλο αντιγήρανσης ή διόρθωση ρυτίδων τότε προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4-6 συνεδριών ανά 15 ημέρες.

– Συνδιάζονται άλλες θεραπείες στην περιοχή του ντεκολτέ;

Το fraxel laser για βαθύτερη εκ των έσω ανάπλαση της επιδερμίδας, το restylane vital για την βαθιά ενυδάτωση αλλά και το γέμισμα των οριζόντιων γραμμών και οι ραδιοσυχνότητες για την σύσφιξη της επιδερμίδας μιας και αυτή η περιοχή παρουσιάζει εξαιρετική χαλάρωση συχνά.

4-6

ο απαραίτητος αριθμός συνεδριών για να ολοκληρωθεί η θεραπεία

You cannot copy content of this page