Skip to main content

Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου

Από τότε που η Κιμ Καρντάσιαν την δοκίμασε μπροστά στην κάμερα, η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου –αλλιώς γνωστή και ως Vampire Lift– έγινε περιζήτητη.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία –  ή PRP (Rich platelet plasma) – είναι η μεσοθεραπεία κατά την οποία δεν χρησιμοποιούμε ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες αλλά εγχύουμε αυτόλογο (δηλαδή του ιδίου του ασθενή) πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια του ασθενή έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε. Μέσω της θεραπείας PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών.

Ποιος είναι ο στόχος της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Ο στόχος δεν είναι το άμεσο γέμισμα των ρυτίδων αλλά η διέγερση των ινοβλαστών. Οι οποίοι στη συνέχεια θα παράξουν νέο κολλαγόνο και όλους τους απαραίτητους παράγοντες του κυτταρικού πλέγματος. (Ελαστίνη, γλυκοπρωτείνες κτλ ) Καθώς και υαλουρονικό οξύ, οι οποίοι ευθύνονται για την αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η αυτόλογη μεσοθεραπεία στο πρόσωπο;
  • Για τη διόρθωση λεπτών και βαθιών ρυτίδων αλλά και ρυτίδων έκφρασης, τόσο σε πρόσωπο, όσο σε λαιμό, ντεκολτέ αλλά και χέρια.
  • Την ενυδάτωση του δέρματος
  • Την διόρθωση ουλών ακμής
  • Πρόληψη, αντιγήρανση
Ποια είναι η διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή το οποίο στην συνέχεια φυγοκεντρείται. Με αυτό τον τρόπο απομονώνουμε το πλάσμα το οπόιο είναι πλόυσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator), καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου.

Ακόμη καλύτερα η ενργοποίηση μπορεί να γίνει με αυτόλογη θρομβίνη. Στην περίπτωση αυτή η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα ενεργοποιεί το αίμα του ασθενούς χρησιμοποιώντας το ίδιο του το αίμα, αυτόλογη θρομβίνη, χωρίς την χρήση πρόσθετων διαλυμάτων. Η δερματολόγος είναι εκπαιδευμένη για όλη αυτή την διαδικασία που για τον ασθενή είναι απλή και ανώδυνη.

Μετά την ενεργοποίηση του αίματος τι ακολουθεί;

Κατόπιν, γίνεται έγχυση του πλάσματος στο πρόσωπο, λαιμό ή και ντεκολτέ είτε με τοπική έγχυση στις βαθιές ρυτίδες είτε με την τεχνική της κλασσικής μεσοθεραπείας με την χρήση βελόνας ή dermapen. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μαζί με centella asiatica cream για την δημιουργία μάσκας βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης.

Η επούλωση του δέρματος είναι ταχύτατη, η ελαστικότητα, ο τόνος και η ανθεκτικότητα του δέρματος βελτιώνονται. Οι ίνες κολλαγόνου αναδομούνται. Μπορεί επίσης η αυτόλογη μεσοθεραπεία να συνδυαστεί αμέσως μετά την θεραπεία με fraxel laser (fraxel – total plasma lift). Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και η επούλωση είναι ακόμη πιο γρήγορη.

Ο στόχος δεν είναι το άμεσο γέμισμα των ρυτίδων αλλά η διέγερση των ινοβλαστών οι οποίοι ευθύνονται για την αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος

Είναι ασφαλής θεραπεία η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Είναι πολύ ασφαλής θεραπεία γιατί χρησιμοποιεί το αίμα του ασθενή και έτσι δεν υπάρχει κανένας κινδυνος αλλεγικών αντιδράσεων. Επίσης, δεδομένης της ταχείας επούλωσης χάρη στη δράση των αιμοπεταλίων, ο ασθενής επιστρέφει κανονικά την άλλη μέρα στην εργασία του.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Χρειάζονται από μία εώς 2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-6 μηνών ανάλογα με την περίπτωση. Τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 μήνες εώς και ένα χρόνο. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι επίσημη, με CE της Ελβετικής εταιρείας RegeN Lab. Θα συζητήσετε με την ιατρό δερματολόγο Dr Αναστασία Τζούμα τι ακριβώς επιθυμείτε και εκείνη θα σας προτείνει με βάση τις δικές σας ανάγκες και το κοινωνικό σας προφιλ, ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

PRP

(Rich Platelet Plasma) είναι το αυτόλογο (δηλαδή του ίδιου του ασθενή) πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια

ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 60 ΛΕΠΤΑ - ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ

You cannot copy content of this page